huwelijksrituelen

Veel bruidsparen willen hun trouwdag vieren, hetzij uitbundig en/of bijzonder, hetzij ingetogen en/of sober. Bij het huwelijk horen allerlei rituelen. In het verleden stond alles min of meer vast. Een ambtenaar van de burgerlijke stand voltrok in de trouwzaal van het gemeentehuis het burgerlijk huwelijk. Daarna ging het gezelschap naar de kerk voor de kerkelijke inzegening.

ontwikkelingen bij huwelijksrituelen

Met de individualisering en de ontkerkelijking zochten mensen naar andere manieren om hun huwelijk ceremonieel te vieren. Dat heeft met de behoefte te maken om zich te onderscheiden van anderen en om van de trouwdag vooral een persoonlijk gebeuren te maken. 

Zo ontwikkelde de huwelijksceremonie zich van een qua inhoud en vorm min of meer vaststaande viering tot een volgens eigen wensen van het bruidspaar opgebouwd ritueel met zelf gekozen teksten, muziek en symbolen.

Op deze site is meer informatie te vinden over een eigentijdse invulling van de het huwelijk. Daarnaast kunt u ons ook inschakelen voor begeleiding en uitvoering van de ceremonie of viering.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie: ornatus@xs4all.nl