geboorterituelen

Ornatus ritueelbegeleiding verzorgt speciale rituelen om de geboorte of adoptie van een kind te vieren. U kunt daarbij denken aan de volgende initiatieven:

 

Het BabyWelkom: een geboorteritueel, waarbij in een bijzondere ceremonie de baby welkom wordt geheten in de intieme kring van het gezin en de familie.

Het Adoptieritueel: een ritueel, waarbij in een bijzondere ceremonie een geadopteerd kind welkom wordt geheten in de intieme kring van het gezin en de familie.

U kunt ons inschakelen om deze geboorterituelen te verzorgen.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie: ornatus@xs4all.nl

ontwikkelingen bij geboorterituelen 

In ons land bestaan verschillende rituelen rond de geboorte. We kennen allemaal het rondsturen van geboortekaartjes, de ooievaar in de voortuin die met zijn snavel een pop in een draagdoek vasthoudt, het uitdelen van beschuit met muisjes thuis en op het werk. Vroeger waren die beschuit met muisjes altijd roze en wit. Tegenwoordig delen ouders voor een jongen beschuit met witte en blauwe muisjes uit en voor een meisjes beschuit met witte en roze muisjes. Bij katholieken en protestanten worden kinderen gedoopt. Ze worden door dit doopritueel opgenomen in de geloofsgemeenschap.