organisatie

In ons land zijn veel locaties waar een huwelijksceremonie kan worden gehouden. Een ambtenaar van de burgerlijke stand sluit een huwelijk niet meer alleen op het gemeentehuis.

Daarnaast zijn er professionals die zich laten inhuren om als een soort ceremoniemeester of B.A.B.S. (= Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand) de huwelijksceremonie te leiden.

Voor gelovigen is er vaak na de burgerlijke huwelijksvoltrekking een viering in de kerk.

Ook kan gekozen worden voor een eigentijdse huwelijksceremonie na de burgerlijke huwelijksvoltrekking. Hiervoor U kunt u ons als begeleider/voorganger inhuren.

weddingplanner?

Voor veel mensen is de trouwdag "de mooiste dag van je leven". Maar er komt veel bij kijken om zo'n dag te organiseren.

Belangrijke momenten op een trouwdag zijn:

1. de burgerlijke huwelijksvoltrekking door de ambtenaar van de burgerlijke stand

2. de huwelijksceremonie of huwelijksviering

3. de fotosessie

4. de receptie

5. het diner

6. de feestavond

Voor het zover is moet er veel dingen geregeld worden. Vanwege beperkte tijd schakelen sommige bruidsparen naar Amerikaans voorbeeld een "weddingplanner" in. Met de film The Wedding Planner, een Amerikaanse romantische filmkomedie uit 2001 geregisseerd door Adam Shankman - waarin de hoofdrollen worden vertolkt door Jennifer Lopez en Matthew McConaughey - lijkt het fenomeen "weddingplanner" ook in Nederland aan populariteit te hebben gewonnen.

Een van de beslissingen waarvoor je komt te staan is de vraag of je een speciale huwelijksceremonie wilt. Vroeger lagen de rituelen bij een huwelijk vast, maar tegenwoordig zoeken bruidsparen naar eigentijdse manieren om de verbintenis tussen man en vrouw kleur te geven.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie: ornatus@xs4all.nl

 
© 2021 Ornatus . All Rights Reserved