huwelijksceremonie

In het huwelijk treden is een bijzonder moment in een mensenleven. Je wilt van zo'n dag een feestelijke dag maken om nooit meer te vergeten.

Maar hoe?

Steeds meer bruidsparen willen naast een gangbare huwelijksvoltrekking in een gemeentehuis een speciale huwelijksceremonie of huwelijksviering op een bijzondere locatie, bijvoorbeeld in een kapel, landhuis, kasteel of park. Dit als alternatief voor een kerkelijke inzegening of als aanvulling op de burgerlijke huwelijksvoltrekking.

suggesties

- Verras je partner met een zelfgemaakt gedicht of kunstwerk. Lees dit gedicht zelf voor of onthul tijdens de ceremonie jouw kunstwerk. Zorg dat dit een goed bewaard geheim blijft. Alleen de ceremoniemeester of ritueelbegeleider weet het.

- Maak voor elkaar "woorden van liefde", waarin je aan elkaar duidelijk maakt waarom je van elkaar houdt en waarom je partner voor jou "de ideale man of vrouw" is.

- Zorg dat jullie favoriete muziek gedraaid of gespeeld wordt. Wat zijn jouw lievelingsnummers? Live-muziek is natuurlijk te prevaleren boven het draaien van cd's, maar daar zit natuurlijk wel een prijskaartje aan vast.

- Zoek mooie teksten (proza of poëzie) en laat deze door een van de aanwezigen voordragen. Er zijn speciale sites waar je een verzameling huwelijksgedichten kunt vinden.

- Zoek iemand die een toespraak houdt waarin jullie leven op een leuke manier belicht wordt. Dat zou een vriend/vriendin of een van de ouders of een ritueelbegeleider kunnen zijn.

- Zorg tijdens de huwelijksceremonie voor voldoende symboliek. Een ceremonie met alleen maar gesproken woorden wordt gauw erg vlak. Met muziek wordt alles veel levendiger, maar een ceremonie onderscheidt zich van standaardvieringen door het gebruik van symbolen. Je kunt daarbij denken aan gangbare symbolen (ringen, kaarsen etc.), maar ook aan kleine kunstwerken (schilderijen, beeldhouwwerk) of aan attributen die je samen ooit hebt gekocht (bv. tijdens een vakantie) en die voor allebei een speciale herinnering oproepen of een zichtbare getuigenis zijn van jullie liefde voor elkaar.

- Zijn er veel kinderen bij de ceremonie aanwezig, probeer ze dan een taak te geven, zodat ze de plechtigheid niet kunnen verstoren.

- Wel eens aan het loslaten van vlinders gedacht? Een leuk alternatief voor ballonnen.

- Wil je voor zo'n ceremonie deskundige ondersteuning, ga dan op zoek naar een ritueelbegeleider. Hij of zij stelt samen met jullie de ceremonie samen en kan de plechtigheid zelf leiden. Ornatus heeft hier veel ervaring mee.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie: ornatus@xs4all.nl

 
© 2021 Ornatus . All Rights Reserved